Hakkında

Sahil boyunca hemen her yerde mercanlar (eunicella cavolini) ve benekli deniz tavşanları (peltodoris atromaculata) görebilirsiniz. Mağara ve kovuklarda ise nadir süngerlere (aplysina cavemicola) rastlayabilirsiniz. İşin güzel yanı, Ayvalık’ta ancak 25-30 m gibi derin sularda görülen mercanlann Saros’ta 15 m derinlikten itibaren görülmesi. Balık ise zaten gani.

Körfez’de dalışa en uygun dört mevki Güneyli, İbrice, Kabatepe ve Kömür Limanı. Bu mevkilerin ilk üçünde dalış teknesi ayarlamanız da mümkün. Körfez’de ağzı kuzeybatıya bakan küçük bir koy olan Kömür Limam’nda tekneye ihtiyaç yok, kıyıdan da dalış yapılabiliyor.

300 m uzunluğunda bir kumsala sahip olan Kömür Limanı, yapılaşmaya izin verilmediği için halen bakir bir görüntü arzediyor. Bölgenin bu halini seven deniz ve sualtı tutkunlan yazın kumsalın hemen arkasındaki düzlükte karavanlanyla ya da çadırlanyla konaklıyor.

İdeal sualtı yapısıyla her seviyedeki dalıcıya hitap eden koy içinde yeni başlayanlar dahi gün balıkları, papaz balıklan, mığnlar ve ahtapotlar gibi pek çok deniz canlısına rastlayabiliyorlar. Deneyimli dalgıçlar ise orfoz, müren, akya, sarpa ve karagöz sürüleri ile yumuşak mercanlara ve deniz tavşanlarına denk gelebiliyor.

Saros’un pek çok yerinde görebileceğiniz deniz tavşanı, kabuklarını evrim sürecinde kaybetmiş bir canlı. Aslında bir tür kabuksuz deniz salyangozu olduğunu söyleyebiliriz.

Deniz tavşanlan, gastropod’lann bir altsınıfı olan ve nudibranch olarak bilinen takımın üyeleridir. Bazı deniz tavşanı türlerinin yan tasımlan yüzmeye olanak verecek şekilde evrimleşmiştir.

Uzmanlar kıyılarımızda 69 tür deniz tavşanı bulunduğunu belirtiyorlar. Deniz tavşanının Saros Körfezi’nde sadece benekli türü yok. Hypselodoris elegans, hypselodoris orsinii, flabellina affinis, chromodoris sp. gibi diğer türleri de var. Bu güzel canlılann boylan 0,4 cm’den başlayıp 20-30 cm, hatta bazı türlerde 60 cm’ye kadar çıkıyor.

Tüm bu deniz canlılan olağanüstü güzellikteki renkleriyle özellikle fotoğraf tutkunlannı Saros Körfezi’nin mavi derinliklerinde saatlerce oyalayabiliyor.

 
Truva Antik Kenti

Truva Antik Kenti

Troya veya Truva (Hititçe: Vilusa ya da Truvisa, Yunanca: Τροία [Troia] veya Ίλιον [İlion], Latince: Troia veya Ilium) Kaz Dağı (Antik İda Dağı) eteklerinde, Çanakkale il sınırları içinde yer ...

Konak Kebap Pide Lahmacun Salonu Keşan

Konak Kebap Pide Lahmacun Salonu Keşan

Sizleride lezzetli yemeklerimizi tatmaya bekliyoruz. Keşan da ikinci eviniz. Lahmacun, pide, kebap, adana, urfa, dürüm, konak spesial çeşitlerimizle ev ve işyerlerine siparişleriniz en kısa...

24 Nokta Bir Büfe Keşan

24 Nokta Bir Büfe Keşan

Tavuk döner, kokoreç,sosisli, tost çeşitleriye 7/24 hizmetinizdeyiz.

Can kız öğrenci pansiyonu yurdu Keşan

Can kız öğrenci pansiyonu yurdu Keşan

Hakkımızda Neden Can Kız Öğrenci Pansiyonu ? Üniversiteyi kazanan öğrencilerin ilk aklına gelen “Nerede kalacağım? “sorusu. Bu sorunun cevabı tabi ki hepinizin tahmin edebileceği gibi “p...

 

İletişim

Ad :
Tel :
E-mail :
2 + 2 = ? :
Mesaj :